• Hem
  • Vem ska leda Vä...
Övrigt

Vem ska leda Vänsterpartiet?

Hans Linde, Rossana Dinamarca, Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson

Kom och lyssna samt träffa Vänsterpartiets partiledarkandidater!

Vänsterpartiet Örebro län och Vänsterpartiet Örebro kommer att hålla två öppna möten med temat ”Vem ska leda Vänsterpartiet?”.

1- Utfrågning av partiledarkandidaterna Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt. Onsdagen den 21 september klockan 18.00 i Hjalmar Bergman salen i anslutning till stadsbiblioteket i Örebro.

2- Utfrågning av partiledarkandidaterna Rossana Dinamarca och Hans Linde. Onsdagen den 5 oktober klockan 17.30, Café Mummel och Mums ”En trappa upp i Stadsbiblioteket i Örebro”.

Vem ska leda Vänsterpartiet? Hur vill kandidaterna förändra partiet? Hur ska Vänsterpartiets opinionsläge förändras? Kom och ställ frågorna direkt till kandidaterna.

Moderatorer: Ulrika Lindahl och Åsa Wilson, redaktörer på ETC Örebro

Alla är hjärtligt välkomna.

Arrangör: Vänsterpartiet Örebro och Vänsterpartiet Örebro län

Vänsterns partiledarkandidater

Partikongressen i Uppsala äger rum 5-8 januari 2012. Där ska bland annat en ny partiledare utses. Inför det valet kommer en omfattande diskussion att föras i öppen och demokratisk anda.

Under hösten ska kandidaterna delta i ett antal öppna möten runt om i landet där partimedlemmar och allmänhet får chans att ställa sina frågor.

– Den öppna process vi valt ger oss en unik möjlighet att diskutera inte bara partiledarvalet utan också de utmaningar partiet står inför. Jag ser fram emot att runt om i landet få diskutera med människor i och utanför vårt parti hur vi kan bygga en starkare vänster i Sverige, säger Hans Linde.

– Jag ser fram emot att få möta alla medlemmar och diskutera hur frågorna om kvinnors levnadsvillkor och alla människors rätt till grundläggande samhällsservice var man än bor i landet ska komma högst på den politiska dagordningen, säger Ulla Andersson

– Vänsterpartiets kongress i januari innebär ett framtidsval när det gäller politisk riktning och profil. Jag vill att vi ska bli ett starkare feministiskt parti och ser behov av en generationsväxling i partiet, säger Rossana Dinamarca

– Jag ser det här öppna ordförandevalet som en gyllene möjlighet att tala om konkret vänsterpolitik med både medlemmar och väljare. Vänstern måste kunna ge svar på vår tids stora utmaningar: klimatkrisen och hur vi ska tygla finanskapitalismen, säger Jonas Sjöstedt.

 

Kopiera länk