• Hem
  • Vänsterpartiet ...
Pressmeddelande

Vänsterpartiet presenterar sin valplattform för riksdagsvalet

Jonas SjöstedtVi har lösningarna på samhällsproblemen. Det var budskapet när Jonas Sjöstedt idag presenterade partiets valplattform inför riksdagsvalet. Den innehåller förslag på en lång rad områden och i centrum står frågan om vinster i välfärden.

Vi har lösningarna på samhällsproblemen. Det var budskapet när Jonas Sjöstedt idag presenterade partiets valplattform inför riksdagsvalet. Den innehåller förslag på en lång rad områden och i centrum står frågan om vinster i välfärden.

– Det är det här vi går till val på i september. Att bli av med vinstintresset i skolan, vården och äldreomsorgen är vår viktigaste fråga, säger Jonas Sjöstedt.

Valplattformen redogör för förslag som Vänsterpartiet vill genomföra under mandatperioden. Dokumentet innebär att medlemmarna får en god chans att förmedla politiken och väljarna en tidig och tydlig chans att veta vad partiet står för.

– Vi ska se till att välfärden finns till för dem som behöver den, inte som idag när allt mer handlar om jakt på vinster och lönsamhet. Men det finns ingen brist på saker som behöver göras. Mycket av det vi går till val på handlar om jämställdhet, miljö och att vända trenden att allt fler har otrygga anställningar, säger Jonas Sjöstedt.

Ladda hem Vänsterpartiets valplattform för riksdagsvalet 2014 som pdf.dokument

Se presskonferensen här

Kopiera länk