• Hem
  • Stå upp för öpp...
Pressmeddelande

Stå upp för öppenhet och tolerans!

Med anledning av lördagens attentat i centrala Stockholm uppmanar Vänsterpartiet partiledare Lars Ohly alla vänner av demokrati och mänskliga rättigheter att stå upp för öppenhet och tolerans.

Stå upp för öppenhet och tolerans!

– Idag är det viktigt att ta avstånd från våld och alla typer av terrorism. Att begå brott som riskerar att drabba människor blint är fegt och sådan kriminalitet måste bekämpas, säger Lars Ohly i en kommentar till sprängningen i Stockholm på lördagen.

– Samtidigt som vi blir rädda för vad denna typ av brottslighet kan innebära måste vi uppmärksamma och bekämpa de krafter som försöker använda detta attentat för sina egna mörka syften. Rasisterna spelar på den rädsla som sprider sig för att skuldbelägga hundratusentals människor i vårt land. Låter vi rädslan och hatet segra är det en förlust för demokratin och en seger för all de krafter som bekämpar det öppna samhället. Vi har alla ett ansvar att så inte sker, säger Lars Ohly.

– Därför är det nu viktigt att vi behåller lugnet, håller ihop mot dem som vill splittra oss och värnar demokrati och öppenhet, avslutar Lars Ohly.

Kopiera länk