• Hem
  • Pressmeddelande...
Pressmeddelande

Pressmeddelande över mammografiupphandling i region Örebro län

.

Vid dagens regionstyrelsesammanträde beslutades att godkänna privatisering av mammografiverksamheten vid Universitetssjukhuset Örebro. I samband med beslutet lämnade Vänsterpartiet ett särskilt yttrande.

Mammografin på USÖ har problem med att ingen fast läkare finns att tillgå. Detta problem har inte dykt upp plötsligt. Tvärtemot så är det ett gammalt problem som nu blivit akut då även läkare går i pension. Vi kan tycka att man inte överansträngt sig med att försöka rekrytera ny läkarpersonal.

Vänsterpartiet har alltid, och kommer alltid, att vara motståndare till privatiseringar inom den offentliga sektorn. Trots det säger vi inte nej till liggande förslag. Anledningen till det är att cancerceller tyvärr vägrar att ligga i dvala tills vi fått bort privatiseringar och hyrläkare. Den här frågan handlar om kvinnors hälsa, om att förebygga cancer och att förebygga i tid för att undvika onödigt lidande. Undersökning och vård behövs nu!

Vi ser dock en fara med att göra upphandling p.g.a. läkarbrist. En betydande risk i framtiden är att då det fattas läkare finns det krafter som hellre genast vill privatisera istället för att driva på så att vi får läkare och övrig personal anställda i Regionens regi. För övrigt har Vänsterpartiet inte fått svar på vad som kommer att hända med regionens övriga mammografipersonal.

För mer information kontakta:
Jihad Menhem (V) Regionråd, tel. 070-594 71 89

Kopiera länk