• Hem
  • Vänsterpartiet ...
Övrigt

Vänsterpartiet i Örebro län har genomfört sin Årskonferens – Ny styrelse utsedd och fokus på regional utveckling

JonasVänsterpartiet Örebro läns årsmöte fokuserade denna gång på länets regionala utveckling och inleddes av partiledare Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet Örebro läns årsmöte fokuserade denna gång på länets regionala utveckling och inleddes av partiledare Jonas Sjöstedt.

Under helgen hade Vänsterpartiet Örebro län sitt årsmöte på hotell Stinsen i Hallsberg. På plats fanns 37 ombud från samtliga kommuner i länet som hälsades välkomna av Jonas Sjöstedt själv. Han såg med oro på varslen gällande statliga Infranord, som direkt berör Örebro län.

– Jag har precis nåtts av varslen gällande Infranord. Det är en del av den kortsiktiga borgliga politiken, sa Jonas Sjöstedt under sitt hälsningsanförande.

Han gjorde klart att med Vänsterpartiet i regeringen så blir det en helt annan politik och riktade kritik mot avregleringen av järnvägen och mot vinster i välfärden.

Distriktskonferensen valde också ny styrelse och biföll valberedningens förslag. Sittande ordförande Kenneth Lantz från Laxå fick förnyat förtroende.

– Vi har goda förutsättningar till att flytta fram partiets positioner och vi har vind i seglen. Jag ser fram emot att leda distriktet in i valrörelsen, säger Kenneth Lantz, ordförande för Vänsterpartiet Örebro län.

Årskonferensen ansåg också att den regionala utvecklingen i länet är fortsatt viktig och ställde sig mycket kritisk till hur EU vill styra de regionala stödområdena i Sverige.

– Att företag har kunnat få detta ekonomiska stöd har varit helt avgörande för att vissa företag ska kunna etablera sig och växa inom våra kommuner. Det vore förödande om det drogs in, säger Kenneth Lantz (V).

I Örebro län räknas kommunerna Laxå, Hällefors, Ljusnarsberg, Karlskoga och Degerfors till så kallat stödområde B, som innebär att företag har möjlighet att ansöka om särskilt företagsstöd för att etablera sig i dessa kommuner. Något nu EU har föreslagit ska bort. Distriktsårskonferensen antog därför ett särskilt uttalande.

– Vi vill sända en tydlig signal till regeringen. Drar man in investeringsstödet så förvärrar man den geografiska orättvisan ytterligare, säger Kenneth Lantz (V). 

DS 2014

 

Valda till distriktsstyrelsen:

Ordförande:
Kenneth Lantz, Laxå

Ordinarie ledamöter kvinnor:
Therese Hoikkala, Nora
Inger Söderberg, Lindesberg
Margareta Karlsson, Lekeberg
Gordana Sutic, Lekeberg
Karin Poppius, Hällefors
Ewa Solborg, Örebro
Maria Nyberg, Karlskoga
Irene von Wachenfeldt, Karlskoga

Ordinarie ledamöter män:
Jihad Menhem, Örebro
Tomas Hjort, Örebro
Rune Karlsson, Askersund
Staffan Göransson, Kumla
Gertowe Thörnros, Degerfors
Stefan Backius, Hällefors

För ytterligare information:
Kenneth Lantz 070-335 84 91, Ordförande, distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Örebro län

Kopiera länk